meditatie
iulie 18, 2022

Cum alegi corect ochelarii de soare cu dioptrii

De tine depinde cum alegi ochelarii de soare corect pentru a te bucura și de o imagine clară. Ochelarii de soare cu dioptrii pot fi purtați tot timpul, indiferent de anotimp și oferă protecție adecvată atunci când ești purtător și de ochelari de vedere. Cuprins: Înaintarea în vârstă, dar și anumite deficiențe ce pot să apară la nivelul ochilor duc la scăderea acuității vizuale și la nevoia de a purta ochelari de vedere. Dar ce se întâmplă când mergi la cumpărături sau la plimbare și ai nevoie și de ochelari de soare pentru ocrotirea ochilor? Soluții există pe piață, tu trebuie să decizi cea mai bună variantă pentru ochii tăi, după o documentare atentă sau apelând la consiliere de specialitate.

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii?

O soluție ingenioasă cu ajutorul căreia dacă ai o deficiență de vedere nu trebuie să alegi între ochelarii de vedere și cei de soare, pe timpul sezonului cald. Inovațiile tehnologice din acest domeniu de activitate au permis realizarea unor lentile combinate, astfel încât să ai o vedere clară și confort maxim în perioadele cu mult soare.

Cu alte cuvinte, vorbim de niște ochelari de soare care au protecție UV, dar și dioptriile necesare ochilor tăi pentru ca vederea să îți fie protejată.

Ochelarii de soare cu dioptrii pot fi purtați în orice sezon, pentru că astfel ochiul este ocrotit de lumina din mediul exterior, care ar putea să provoace și alte probleme vederii deficitare.

Necesitatea purtării ochelarilor de vedere apare atunci când, în urma unui consult oftalmologic, se constată că există un viciu de refracție măsurat în dioptrii. De la ce dioptrii se poartă ochelarii? Specialistul va măsura dioptriile pentru a putea recomanda ochelarii potriviți, care să conțină corecția optică pentru o vedere clară și corectă.

Caracteristici

 • Rama pentru ochelarii de soare cu dioptrii poate fi aceeași pentru ochelarii de vedere;
 • Culoarea lentilei uniformă sau în gradient;
 • Lentile personalizate pentru orice situație, activitate și sezon.
masurare-dioptri

Avantajele ochelarilor de soare cu dioptrii

 • O singură pereche de ochelari, de vedere și de soare, în loc de două
Scapi de problemele cauzate de existența a 2 perechi de ochelari, de vedere și cei de soare clip-on.
 • Filtre de polarizare
Ce înseamnă ochelari polarizați? Vedere bună noaptea și eliminarea disconfortului reflexiilor. Cei mai buni ochelari de soare pentru condus sunt cei polarizați.
 • Câmp vizual mare și claritate
 • Protecție 100% împotriva razelor UVA și UVB
Ai astfel ochelari de vedere cu protecție UV pentru ca soarele și lumina puternică să nu îți mai facă probleme. Ce înseamnă protecție UV 400? Este varianta care blochează toate razele luminoase cu lungimi de undă de peste 400 nanometri și acoperă toate razele UVA și UVB.
 • Protecție rapidă în fața razelor soarelui
Ai varianta mult mai eficientă decât în cazul lentilelor heliomate, care se închid la soare treptat și pentru care ai nevoie de câteva minute de acomodare.
 • O gamă variată de forme și culori
Poți alege rama și lentilele care să se potrivească perfect, un accesoriu la modă, util, practic și cu protecție înaltă.
 • Variante personalizate
Iubești să fii în trend și îți place să ai control în ceea ce privește stilul personal. Poți alege ramele și culorile perfecte. Personalizează ochelarii de soare cu dioptrii după propriul gust, pentru un look fresh și unic, care te reprezintă!
 • Multifuncționali
Sunt utili și necesari dacă iubești sporturile în aer liber. Te vor proteja și îți vor asigura confortul necesar, pentru a vedea clar pe timp de iarnă, dar și în sezonul cald.
 • Previn dezvoltarea unor probleme de sănătate
Asigură protecție împotriva razelor nocive ale soarelui, reducând riscurile de apariție pentru cataractă. Netratată, această afecțiune de schimbare a cristalinului natural, opacizat, cu un cristalin artificial, duce la pierderea vederii și la orbire. Totodată, purtarea ochelarilor de soare cu dioptrii previne degenerescența maculară și alte afecțiuni oculare. Putem aminti aici problemele retinei, dezlipirea de retină, o urgență oftalmologică.

Cum alegi corect ochelarii de soare cu dioptrii

Aspectul ochelarilor și culoarea sunt elemente importante, dar nu uita că totul pleacă de la identificarea corectă a dioptriilor de care ai nevoie pentru a vedea clar. Consultul de specialitate va stabili dioptria potrivită, în funcție de problemele de vedere și de afecțiunile existente.

Material

Ochelarii de soare cu dioptrii trebuie să fie frumoși, dar și rezistenți. Ramele pot fi din titan pur 100%, ușoare, dar puțin mai scumpe, titan cu flex, metalice, pe fir, cu capse sau șurub, dar și rame din aliaje metalice sau din plastic.

Lentilele pot fi și ele confecționate din materiale rezistente și incasabile: sticlă organică sau naturală, plastic, policarbonat. Pot fi monofocale, bifocale, progresive, lentile de soare cu dioptrii, însoțite de certificate de calitate și garanție.

Culoare

diferite-modele-de-ochelari

Ai posibilitatea să alegi culoarea care te reprezintă pentru ramele ochelarilor de soare cu dioptrii, dintr-o gamă variată. Îți recomandăm să ai în vedere și culoarea lentilei care are o influență majoră asupra diferențierilor de tonuri și contraste între obiecte.

Lentilele tratate special pentru o vedere bună la utilizarea dispozitivelor cu lumină albastră sunt importante și oferă confortul necesar celor care petrec ore bune în fața ecranelor cu LED-uri cu sursă de lumină albastră.

Lentilele de culoare gri sunt benefice celor care conduc și pentru că nu modifică prea mult culorile naturale.

Culoarea maro nu degradează nuanțele naturale și este pe placul multor persoane pentru că poate fi asociată stilurilor diferite.

Alegerea ochelarilor de soare cu dioptrii cu lentile verzi se pretează pentru activitățile zilnice, marele lor beneficiu fiind că reduc lumina puternică și luminează zonele întunecate.

Lentilele potrivite pentru luminozitate scăzută sunt cele de culoare galbenă, ideale pentru cei care conduc noaptea sau pentru împătimiții jocurilor video.

Violetul este culoarea potrivită pentru ochelarii de soare cu dioptrii de zi cu zi, dar nu pot fi utilizați în condiții de luminozitate scăzută.

Ochelarii de soare cu cea mai mare căutare sunt cei cu lentile negre. Multe persoane care achiziționează ochelari de soare cu dioptrii sunt tentate să aleagă varianta cu lentile negre, însă culoarea nu este bună pentru cei care petrec mult timp în fața ecranelor cu lumină albastră.

Sunt lentile în culori pastelate, pentru diferite situații și stiluri de viață și personalități. Există lentile pentru protejarea față de lumina puternică, altele pentru a intensifica și clarifica zonele întunecate. Atenție pentru că unele culori pot schimba nuanțele naturale și atunci există un risc crescut de accidente.

Filtre și tratamente

Alegerea ochelarilor de soare cu dioptrii cu efect de oglindă îți poate asigura o protecție crescută împotriva radiațiilor solare, iar nuanțele lentilelor pot fi argintii, aurii, albastre, roșii etc.

Anumite tratamente pentru care poți opta suplimentar, vor face lentila mai rezistentă la zgârieturi.

Filtrul de polarizare elimină reflexiile și strălucirea neplăcută, în timp ce ochelarii cu lentile tratate anti reflex împiedică reflexia luminii pe lentilă, ceea ce duce la o imagine mai clară și la ochi odihniți.

Cel mai bine este să vorbești cu un specialist. Alege ramele ținând cont de forma feței, culoarea părului, a ochilor și a tenului, dar și de stilul de viață avut. Optează pentru culorile lentilei în funcție de dioptriile prescrise de medic și de nevoile reale, potrivite activităților desfășurate, pentru ca vederea să nu aibă de suferit.

De modul în care alegi ochelarii de soare cu dioptrii depinde sănătatea ochilor tăi. Ochelarii pot fi și un accesoriu la modă, dar și o modalitate eficientă de ocrotire a vederii, atunci când există un viciu de refracție. Ochelarii de soare cu dioptrii pot încorpora toate caracteristicile ochelarilor de vedere normali, în plus, asigură o bună claritate și protecție indiferent de sezon.

Cum alegi corect ochelarii de soare cu dioptrii? Ține cont de material, culoare, caracteristici. Care sunt avantajele ochelarilor de soare cu dioptrii?

Lasă un comentariu