prezbiopia-si-operatia-laser-presbyond
iulie 11, 2022

PRESBYOND – operație Laser 40 ani+

Prezbiopia și operația laser PRESBYOND

Prezbiopia este un proces natural, de îmbătrânire a acomodației ochiului, care apare după vârsta de 40 de ani și constă în necesitatea purtării unor ochelari pentru vederea de aproape. 

 Prezbiopia apare atunci când cristalinul ochiului începe să se îngroașe și să își piardă elasticitatea. Chiar și persoanele cu miopie pot dezvolta această problemă. Nu există nicio modalitate de a inversa procesul normal de îmbătrânire care provoacă această afecțiune. Cu toate acestea, prezbiopia poate fi corectată cu ochelari de vedere sau lentile de contact, dar pentru cei care nu doresc să poarte ochelari și lentile pentru tot restul vieții, poate fi tratată permanent cu una dintre cele mai eficiente intervenții chirurgicale cu Laser, numită PRESBYOND.

prezbiopia-vitreum

Ce este PRESBYOND?

Tehnica PRESBYOND este dezvoltată de către compania germană Carl Zeiss Meditec și se adresează pacienților de peste 40 de ani cu prezbiopie și alte vicii de refracție (miopie, astigmatism, hipermetropie).

Care sunt simptomele prezbiopiei?

Printre simptomele prezbiopiei regăsim: nevoia de a miji ochii în încercarea de a vedea bine la aproape sau de a citi, vedere în ceață la citit, dureri de cap și/sau oboseală oculară la munca de aproape, nevoia de a îndepărta obiectele (telefon, carte etc) în încercarea de a clarifica imaginea.

Cum decurge procedura?

Tehnica PRESBYOND urmează pașii tehnicii LASIK/FemtoLASIK, o operație Laser cu flap, practicată de peste 30 de ani în întreaga lume. Anestezia este locală, cu picături, iar operația nu doare și durează aproximativ 15 minute, efectuându-se la ambii ochi în aceeași zi. Această operație presupune un tratament personalizat, pentru fiecare ochi în parte, prin care se modifică puterea de refracție a corneei ochiului dominant pentru a vedea bine la distanță și intermediar, iar la ochiul nondominant se modifică astfel încât să vadă bine la intermediar și aproape, adăugându-se și creșterea profunzimii focalizării (Extended Depth Of Focus). 

Procedura funcționează similar cu LASIK. Medicul oftalmolog creează un lambou cornean pe suprafața ochiului folosind un Laser cu femtosecunde pentru a accesa țesutul corneei. Apoi folosește un Laser Excimer pentru a remodela corneea. După remodelarea corneei, lamboul corneei revine la poziția inițială unde se vindecă fără a avea nevoie de suturi.

Care sunt beneficiile intervenției PRESBYOND?

Există mai multe beneficii legate de PRESBYOND. Aceste beneficii includ:

  • tratament similar cu LASIK: PRESBYOND este o formă avansată de LASIK, o intervenție chirurgicală bine stabilită, cu rezultate dovedite pe termen lung
  • tratament personalizat: ne bazăm procedura pe un profil personalizat care corespunde nevoilor dumneavoastră
  • minim invazivă: intervenția chirurgicală PRESBYOND are loc pe cornee cu un lambou cornean, ceea ce o face o opțiune mai puțin invazivă în comparație cu alte intervenții chirurgicale de refracție care ne corectează vederea de aproape
  • recuperare rapidă: orice pacient are o vedere clară în 48 de ore de la tratament

𝐏𝐑𝐄𝐒𝐁𝐘𝐎𝐍𝐃 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆ 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭. Oferă 𝙞𝙣𝙙𝙚𝙥𝙚𝙣𝙙𝙚𝙣𝙩̦𝙖̆ 𝙛𝙖𝙩̦𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙤𝙘𝙝𝙚𝙡𝙖𝙧𝙞, o vedere bună la toate distanțele, iar din punct de vedere chirurgical este mai puțin invazivă decât alte intervenții. 

Tehnica PRESBYOND este în mod clar cea mai populară și eficientă alegere de tratament de către pacienții cu prezbiopie.

 

Lasă un comentariu