decembrie 17, 2018

Scapă de ochelari prin chirurgia refractivă laser

A scapa de ochelari este visul multor pacienți purtători de ochelari care în prezent este realizabil cu ajutorul tehnologiei laser. 

Acest tip de intervenție se adresează tuturor persoanelor care prezintă un viciu de refracție: miopie, hipermetropie, astigmatism, care au împlinit vârsta de 18 ani, la care refracția oculară s-a stabilizat (mai ales în cazul miopiei) și care doresc să scape de ochelari sau de lentile de contact.

Chirurgia refractiva reprezintă o opțiune pentru pacienții care doresc să nu mai fie dependenți de ochelari sau lentile de contact pe de o parte, iar pe de altă parte chirurgia refractivă are un impact mare asupra vieții pacienților, beneficiile fiind evidente în multe feluri.

Indicații:

  • Estetice sau de confort. În cazul în care vederea pacinetului se poate corecta în totalitate cu ochelari, dar din motive estetice nu dorește să poarte ochealrii.
  • Profesionale. Unele profesii presupun o vedere perfectă fără ochelari sau cu anumite limite ale dioptriilor cum ar fi: aviatori, cadre militare, șoferi profesionști, etc.
  • De contact. Se adresează celor ce nu suportă portul ochelarilor sau a lentilelor de contact datorită unor conformații particulare ale piramidei nazale (după traumatisme) sau au reacții alergice la soluțiile de întreținere a lentilelor de contact.

Tratamentul poate fi aplicat oricărei persoane care poartă ochelari sau lentile de contact și nu suferă de afecţiuni precum keratoconus sau tensiune oculară.

Ce aveți de făcut pentru a scăpa de ochelari?

Pentru a scapa de ochelari  va trebuie efectuat un consult oftalmologic în urma caruia medicul va poate spune daca sunteti un canditat potrivit pentru o operatie și vă va recomanda tehnica operatorie potrivită în funcție de tipul afectiunii cum ar fi miopie, hipermetropie, astigmatism.

De acum poți scăpa de ochelari sau de lentile de contact în numai câteva minute.

Datorită tehnologiei apărute în domeniul oftalmologic a apărut și rezolvarea extrem de simplă și eficientă: operația de chirurgie refractivă prin care scăpăm de ochelari sau lentile de contact prin reducerea dioptriilor.

CHIRURGIE-REFRACTIVA-LASER-SAU-CU-IMPLANT-DE-CRISTALIN

Acest tip de operație a devenit deja standardizată, ochiul este anesteziat doar cu ajutorul picăturilor, nu se fac injecții oculare, în timpul intervenției pacientul este conștient și cu toate acestea nu simte nici un fel de durere. Operația durează puțin, câteva secunde pe ochi și se operează amândoi ochii în aceași sesiune. După intervenție nu este necesară spitalizarea, pacientul se întoarce acasă, pe ochi sunt aplicate lentile de contact fără dioptrii, pentru a proteja ochii, urmând să se îndepărteze după 7 zile când se face următorul control. După operația de reducere de dioptrii pacientul va urma un tratament cu picături pentru a evita apariția infecțiilor și a accelera refacerea epiteliului.

Lasă un comentariu