În ultimii ani, tehnologia medicală a avansat în mod remarcabil, ceea ce a dus la dezvoltarea de echipamente și tehnici mai precise și mai eficiente în domeniul oftalmologiei.

Acest laser oferă pacienților o alternativă la lentilele de contact și al portului de ochelari, îmbunătățind calitatea vieții lor prin îmbunătățirea acuității vizuale.

Acesta este disponibil la clinica Vitreum și este folosit cu succes pentru intervenții oftalmologice precise și minim invazive.

Ce este Excimer Laserul Mel 90?

Laserul Excimer Mel 90 este un laser cu fascicul extrem de subțire și precis, care poate îndepărta cu precizie țesuturile corneene necesare pentru a corecta problemele de vedere. Acest laser folosește tehnologia Active Trak, care monitorizează continuu forma corneei și se ajustează în mod automat pentru a asigura cea mai precisă corecție posibilă.

Zeiss Meditec este un lider global în tehnologia medicală, iar laserul excimer Mel 90 este un exemplu remarcabil al acestei experiențe și excelențe în domeniu.

mel-90-la-Vitreum

Beneficiile utilizării Excimer Laserului Mel 90

  • Corecție precisă a problemele de vedere
  • Recuperare rapidă
  • Intervenție minim invazivă
  • Rezultate durabile

Caracteristici Unice ale Laserului Excimer Mel 90

Laserul excimer Mel 90 se distinge prin precizia și fiabilitatea sa, fiind capabil să efectueze tratamente cu o precizie de până la microni. Acest lucru se traduce într-o experiență mai confortabilă pentru pacient și în rezultate mai bune.

De asemenea, laserul are o gamă largă de aplicații, fiind utilizat în tratamente pentru miopie, hipermetropie și astigmatism. Acesta poate fi utilizat, de asemenea, pentru tratamentul presbiopiei, o afecțiune frecventă la vârsta matură, care face dificilă focalizarea la distanțe mici.

mel-90-in-actiune

 

Tehnologia Eye-Tracking

Tehnologia eye-tracking asigură o precizie maximă în tratament, permițând medicilor să monitorizeze continuu mișcarea ochiului pacientului și să corecteze automat orice deviere. Aceasta îmbunătățește siguranța tratamentului și reduce riscul de complicații.

Gamă Largă de Aplicații

Mel 90 este un instrument versatil, care poate fi utilizat pentru tratarea unui spectru larg de probleme refractive, precum miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia. Acest lucru îl face potrivit pentru clinici care tratează o varietate de pacienți cu diferite probleme de vedere.

Personalizare și Flexibilitate

Laserul excimer Mel 90 oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare, permițând medicilor să ajusteze setările pentru a se potrivi nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

FemtoLASIK reprezintă o variantă avansată a tehnicii LASIK, ce presupune intervenția chirurgicală realizată cu ajutorul a două lasere. Această metodă se remarcă prin decuparea unui flap cornean cu ajutorul femtolaserului și corectarea dioptriilor cu ajutorul laserului Excimer. Astfel, la finalul intervenției, flap-ul este așezat înapoi la locul său. Tehnica FemtoLASIK este o procedură complexă de înaltă precizie și rezultatele obținute sunt remarcabile.

Întrebări frecvente despre laserul Excimer Zeiss Mel 90

Ce trebuie să fac înainte de procedura cu laserul Excimer Zeiss Mel 90?

Laserul Excimer Mel 90Înainte de a face procedura, medicul dumneavoastră va efectua o evaluare a acuității vizuale și un consult ocular, pentru a determina dacă sunteți eligibil pentru procedură. De asemenea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiuni medicale preexistente și orice medicamente pe care le luați, deoarece acestea pot influența eligibilitatea dumneavoastră pentru procedură.

mel-90-1

Pacientul trebuie să urmeze câteva recomandări înainte de a efectua tratamentul cu laser Excimer. Acestea includ:

  • Evitarea utilizării de lentile de contact sau ochelari timp de câteva zile înainte de tratament
  • Efectuarea unui consult ocular complet, în care specialistul va evalua starea ochilor și va stabili dacă pacientul este eligibil pentru tratament
  • Evitarea consumului de alcool sau a fumatului înainte de tratament
  • Informarea specialistului despre orice afecțiuni sau medicamente pe care le luăm în mod regulat

Este procedura dureroasă?

Nu, procedura este efectuată sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că pacientul nu va simți durere în timpul intervenției.

Cât durează procedura?

Procedura cu laserul Excimer Zeiss Mel 90 durează în general între 10 și 15 minute pentru fiecare ochi, în funcție de gravitatea afecțiunii oculare. În timpul procedurii, pacientul va fi complet treaz și conștient, iar chirurgul va folosi anestezie locală pentru a minimiza orice disconfort.

Când pot începe să îmi reiau activitățile normale?

Pacientul poate începe să își reia activitățile normale în ziua următoare intervenției, dar trebuie să evite expunerea la lumina puternică sau activitățile care solicită ochii timp de câteva zile sau săptămâni, în funcție de recomandările medicului.

Ce trebuie să fac după procedura cu laserul Excimer Zeiss Mel 90?

După procedura cu laserul Excimer Zeiss Mel 90, medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni detaliate cu privire la perioada de recuperare și la orice măsuri de îngrijire a ochilor care trebuie luate. Este important să urmați toate aceste instrucțiuni cu atenție, pentru a minimiza riscul de complicații și pentru a obține cele mai bune rezultate.

Concluzie

Laserul excimer Mel 90 este soluția perfectă pentru corecția refractivă. Precizia, fiabilitatea, tehnologia avansată, designul ergonomic, personalizarea și flexibilitatea acestuia îl fac un instrument esențial în mâinile medicilor pentru a oferi pacienților o experiență de tratament confortabilă și eficientă.

Laserul excimer Mel 90 oferă un echilibru perfect între performanță și ușurință de utilizare, ceea ce îl face alegerea ideală pentru clinicile care își doresc să ofere pacienților o experiență de tratament de calitate.