Ce este Visian ICL?

Implantul intraocular Visian ICL este o tehnologie revoluționară care poate ajuta la reducerea dioptriilor asociate cu miopia și hipermetropia, atât cu cât și fără astigmatism. Această lentilă implantabilă se poziționează definitiv în ochi și este proiectată pentru a rămâne acolo pentru totdeauna, eliminând necesitatea de a fi îndepărtată sau curățată în fiecare zi. Implanturile ICL sunt concepute pentru a fi plasate între iris si cristalin, oferind o corecție a vederii. Aceasta este o veste bună pentru persoanele care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism și care caută o soluție permanentă pentru a scăpa de dioptrii.

Cu Visian ICL, puteți să vă bucurați de viață fără a fi limitat de ochelari sau lentile de contact. La Clinicile de oftalmologie Vitreum, oferim o gamă completă de opțiuni de corecție a vederii personalizate pentru fiecare pacient, astfel încât să puteți beneficia de soluția perfectă pentru nevoile dumneavoastră.

Care sunt beneficiile pe care le oferă Visian ICL?

Visian ICL este o opțiune populară în chirurgia refractivă, oferind numeroase beneficii pentru pacienți. Cu implantarea lentilei Visian ICL, pacienții pot scăpa de ochelari și lentile de contact, fără a afecta țesutul cornean. Astfel, veți obține o imagine extrem de clară cu un contur perfect definit, fără halouri și strălucire. Beneficiile sale cresc în popularitate și oamenii aleg Visian ICL pentru soluția sa revoluționară.

Un alt beneficiu important al lentilei Visian ICL este că poate fi implantată rapid permițând recuperarea rapidă a vederii. De asemenea, lentila este fabricată dintr-un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerată de organismul uman.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ICL-urilor este protecția oferită împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) care pot afecta ochiul interior, inclusiv macula. Cristalinul natural al ochiului este foarte sensibil la aceste raze, iar expunerea îndelungată poate accelera dezvoltarea cataractei. Cu toate acestea, chiar și cu protecția oferită de ICL-uri, ochelarii de soare rămân necesari pentru a proteja părțile ochiului care nu sunt acoperite de cristalinul artificial, cum ar fi corneea și pleoapele. Prin urmare, purtarea ochelarilor de soare poate fi esențială pentru a asigura o protecție completă și eficientă a ochilor împotriva efectelor negative ale radiațiilor UV.

În comparație cu alte proceduri chirurgicale, implantarea lentilei Visian ICL este o opțiune mai sigură și mai puțin invazivă, cu o rată redusă a complicațiilor. În plus, pacienții care suferă de astigmatism sau miopie severă pot beneficia de această procedură.

Avantajele intervenției cu Visian ICL:

 • Peste 1 milion de proceduri efectuate în întreaga lume, cu o recuperare rapidă
 • Procedură minim invazivă: Procedura de implantare a lentilelor ICL este minim invazivă și are un timp de recuperare mai scurt decât alte proceduri chirurgicale de corecție a vederii
 • Compatibilitate ridicată: Materialul biocompatibil folosit la fabricarea lentilelor ICL le face compatibile cu țesuturile oculare, reducând riscul de respingere a corpului.
 • Poate fi eliminat cu ușurință, dacă este necesar, făcându-l o opțiune pentru pacienții care nu sunt candidați pentru alte proceduri de corecție a vederii
 • Nu provoacă sindromul de ochi uscat, efect secundar comun al altor proceduri de corecție a vederii, și oferă o vedere excelentă și în condiții de iluminare redusă
 • Funcționează în armonie cu ochiul natural și oferă protecție UV încorporată, fiind potrivit și pentru pacienții cu corneea subțire.

 

Căror pacienți se adresează Visian ICL?

Fiecare intervenție chirurgicală refractivă are o limită superioară a cantității de corecție pe care o poate furniza. Spre deosebire de acestea, limitele superioare de corecție ale Visian ICL sunt destul de ridicate, aceasta fiind o veste minunată pentru pacienții care ar putea să nu fie candidați pentru chirurgia refractivă pe bază de Laser, cum ar fi ReLEx SMILEfemtoLASIK sau PRK.

Implantul intraocular Visian ICL este recomandat în special pacienților cu dioptrii foarte mari care nu pot fi corectați cu Laser, cum ar fi:

 • Miopia pana la -18 dioptrii (cu sau fără astigmatism)
 • Hipermetropie pana la +10 dioptrii (cu sau fără astigmatism)
 • Astigmatismul pana la 6 dioptrii

Implantul Visian ICL nu necesită o grosime minimă a corneei, în timp ce SMILE, LASIK și PRK au această cerință. Prin urmare, pacienții pot opta pentru Visian ICL chiar dacă corneea este subțire pentru procedurile pe bază de Laser. Această tehnică este o opțiune potrivită pentru pacienții care suferă de sindromul ochiului uscat, deoarece aceasta nu are același impact asupra corneei ca și procedurile corneene pe bază de Laser.

Sunt operațiile ICL de la Visian eficiente?

Procedura ICL este una modernă și eficientă. Acest tip de intervenție chirurgicală a fost efectuat pentru prima dată în 1993, iar de atunci, aproximativ un milion de astfel de proceduri au fost realizate cu succes. Riscurile asociate cu această procedură sunt minime, ceea ce o face o opțiune atractivă pentru mulți.

Cum se desfășoară intervenția?

Înainte de a începe procedura, medicul chirurg oftalmolog aplică picături anestezice în ochi pentru a induce amorțirea. Este utilizat un dispozitiv special pentru a menține ochii deschiși, astfel încât să se evite orice interferență cu privire la clipire.

În timpul intervenției, se face o mică incizie și lentila intraoculară este introdusă în ochi. Procedura este efectuată sub anestezie locală și durează între 10-15 minute. După inserarea lentilei intraoculare, pacientul nu va simți nicio disconfort, iar aceasta nu va fi vizibilă din punct de vedere cosmetic.

Lentila ICL Visian este realizată dintr-un material moale, colagen, care poate fi pliat cu ușurință pentru a putea fi implantat în siguranță în ochi. Acest material avansat tehnologic al lentilelor este cunoscut și sub numele de “Collamer”, fiind 100% compatibil cu chimia naturală a corpului uman. În timpul intervenției chirurgicale, lentila este plasată în spatele irisului, lăsând cristalinul natural al ochiului în poziția sa, fără a fi atins sau îndepărtat.

Recomandările postoperatorii

După procedura de implantare a lentilelor ICL, pacienții ar trebui să urmeze recomandările medicului lor oftalmolog pentru a asigura o recuperare rapidă și eficientă. Aceste recomandări pot include:

 • Evitarea activităților fizice intense timp de câteva zile după procedură.
 • Folosirea picăturilor pentru ochi prescrise de medicul oftalmolog.
 • În cazul în care apare durere sau disconfort, pacienții ar trebui să contacteze imediat medicul lor oftalmolog.

 

Cum știu dacă sunt un candidat bun pentru ICL Visian?

Pentru a determina dacă intervenția chirurgicală Visian ICL este adecvată pentru dumneavoastră, este necesară o consultație, unde se vor efectua teste oculare complete pentru a evalua cel mai adecvat tratament. În plus, veți primi sfaturi complete referitoare la beneficiile și riscurile acestei intervenții chirurgicale, alături de alte opțiuni disponibile, în cazul în care sunt necesare. ICL Visian este alegerea sportivilor profesioniști, celebrităților și personalului militar de elită pentru corectarea vederii. Dacă aveți vârsta cuprinsă între 18-20 și 45 de ani, puteți fi un candidat excelent pentru intervenția chirurgicală Visian ICL. În cazul în care întâmpinați probleme de vedere, nu trebuie să vă descurajați, deoarece clinicile oftalmologice Vitreum vă oferă o gamă variată de opțiuni adecvate pentru a vă trata.

Programați o consultație pentru a afla dacă ICL Visian este potrivit pentru dumneavoastră.